Konservatuar Sınavlarına Nasıl Hazırlanılmalı?
Konservatuvar sınavlarına hazırlık genelde kolay zannedilse de meşakkatli bir süreçtir. Adaylar yeteneklerini göstermek ve bu bölümü ne kadar istediklerini göstermek için gerçekten sıkı bir şekilde hazırlanmalıdır. İlgi alanı olan konuda kavramlara, bilgilere hakim olduktan sonra yeteneğini geliştirmelidir. Çünkü bu alanda arz çok olduğundan adaylar mutlaka öne çıkmalıdır. Üstelik konservatuara alınan aday sayısının az olduğunu da düşünürsek adaylar mutlaka öne çıkmalıdır.
Adayların Bilmesi Gerekenler Neler?
Adaylar konservatuara girmek için ilk olarak bir kurs seçeneğini değerlendirmelidir. Kursta gerekli eğitim ve bilgiler verilecektir. Sahne Sanatları Bölümünde temel olarak Dramatik Yazarlık, Sahne Tasarım ve Oyunculuk Ana Sanat Dalı bölümleri vardır.
Dramatik Yazarlık Bölümü
Bu bölümde adaylardan bir öykü ya da oyun yazılması istenir. Diğer aşamada ise mülakat yapılır. Öykü kısmının özgün ve kurallara uygun olmasıdır.
Sahne Tasarımı Bölümü
Bu bölümde ise adaylardan canlı model çizimi istenir. El becerileri ölçülür. İkinci aşama yine mülakattır.
Oyunculuk Bölümü
Adaylar ilk olarak üniversite sınavına girmeli. Daha sonra gitmek istediği sınavı araştırarak şartları sağlamalıdır. Tarihler açıklanınca adaylar okula giderek başvuru ücreti ve başvuru formu ile başvurularını yapmalıdır. Daha sonra okullar adayları sınava çağıracaktır. Sınavda ise jüri karşısında tirat oynanır. Bir kaç gün içinde ise sonuçlar açıklanır. Seçildiyseniz ilk aşama geçmiştir. İkinci aşamada ise yine bir tirat oynanır ve dans salonunda şarkı söyletilip, şiir okutulabilir. Doğaçlama da yaptırılabilir. Bu aşama geçilirse sıradaki aşamada jüri karşısında sohbet edilerek mülakat yapılır. Bu aşama da geçilirse sınav puanına göre liste yapılır.
Sınava Hazırlık
Adaylar bu aşamaları bilerek sınava hazırlanmalıdır. Her bölüm için gerekli olan şekilde sınava hazırlanmalıdır. Bu şekilde kazanmak çok kolaydır.