Anne-Çocuk

Hamilelik Döneminde Grip Bebeğe Zarar Verir Mi?

Hamilelik Döneminde Grip Bebeğe Zarar Verir Mi? Anne adayları grip olursa ne yapmalı? Grip, hamilelik sırasında en sık görülen hastalıklardan biridir. Peki bu bebeği etkiler mi? Hepsinin cevabı makalemizde..

Hamilelik Döneminde Grip Bebeğe Zarar Verir Mi? Soğuk algınlığı deyince hepimizin aklına grip gelir ama aslında çok basit bir enfeksiyon değildir. Genellikle kas ağrıları ve yüksek ateş ile seyreder. Genellikle yaşadığımız şeyler üst solunum yolu enfeksiyonu veya basit grip gibi sorunlardır.

Bunlar çoğunlukla viral oldukları için genel önlemler dışında dinlenmeye dikkat etmek, C vitamini içeren daha fazla besin tüketmek ve bol sıvı tüketmekten başka bir şey yapmanıza gerek yoktur. Nadir durumlarda ateş çok yüksekse, balgamlı öksürük ve uzun süren ateş eşlik ediyorsa doktor tavsiyesi ile antibiyotik kullanılabilir.

Grip Bebeğe Zarar Verebilir Mi?

Bu sorunlar genellikle kendiliğinden geçer. Çok yüksek ateş ve uzun süredir tedavi edilmeyen bir enfeksiyon varsa zarar görme ihtimali ortaya çıkar. Ancak bu durumlarda, çoğu zaman acıtmaz. Bunlar lokalize enfeksiyonlardır. Çoğu zaman kana geçmez ve bebeğe zarar verme olasılığı son derece düşüktür.

Gebelikte Grip Aşındırmak İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bakteriyel enfeksiyon olmadıkça antibiyotik kullanılmamalıdır.

Hastalanmamak tedavi etmekten daha önemlidir. Bu nedenle salgın dönemlerinde evde uzun süre kalmamak ve ellerinizi sık sık yıkamak faydalı olabilir.

En iyi ve en etkili destekleyici tedavi yatak istirahatidir. Yatarken başınızı dik tutmak (2 veya daha fazla yastıkla uyumak) postnazal akıntının rahatsızlığını da azaltacaktır.

Ortamın yeterince sıcak ve iyi havalandırılmış olmasına özen gösterilmelidir.

Havanın kurumaması ve nemli tutulması gerekir.

Yeterli sıvı alımı son derece önemlidir.

Hastalık dönemlerinde beslenmeye dikkat edilmeli, iştahsızlık varsa enerji ihtiyacını karşılamak için yüksek karbonhidratlı diyet uygulanmalıdır.

Pastiller boğaz ağrısını gidermek için kullanılabilir.

Burun tıkanıklığı için tuzlu su veya deniz suyu kullanılabilir.

Semptomlar düzeldiğinde, normal aktivitelere hemen devam edilmemeli ve tam iyileşme için dinlenmeye bir süre devam edilmelidir.

Virüsler ve bakteriler sert yüzeylerde 2 ila 8 saat arasında yaşayabilirler. Özellikle oyuncak, komodin, kapı kolu, telefon gibi eşyaları, banyo ve mutfak yüzeylerini uygun bir dezenfektanla düzenli olarak temizlemelisiniz. Evinizde hasta insanlara mümkün olduğunca yaklaşmamalısınız.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu