Göz Nezlesi Nasıl Oluşur?
Hasta olan çoğu kişide gözler çok sık bir şekilde sulanır. Gözlerde yaşanan bu sulanma için göz nezlesi tanısı konuyor. Göz nezlesi tıp dilinde konjonktivit olarak isimlendirilmekte olan gözün en dış tabakasını ve göz kapaklarını saran zar tabakanın iltihaplanması ile meydana gelir. Genel olarak göz nezlesi kişilerde alerjik ve mikrobik olarak meydana geliyor.
Alerjik ve Mikrobik Göz Nezlesinin Farkları
Kızarıklık, yanma hissi, kaşınma ve göz kapaklarının şişmesi gibi pek çok belirti ve şikayeti bulunan göz nezlesi, yaygın bir şekilde karşı karşıya kalınabilen rahatsızlıklardan birisi olarak öne çıkıyor. Bu noktada özellikle de çok daha yaygın bir şekilde görülen alerjik göz nezlesinde polenler temel etken olarak ön plana çıkıyor.
Bu şekilde alerjik göz nezlesi bulunan hastalara özellikle buz uygulaması ve göz banyosu uzmanların en yaygın önerilerinin başında geliyor. Diğer bir göz nezlesi çeşidi olan mikrobik göz nezlesi bulunan hastalar için el hijyenliği son derece büyük bir önem arz ediyor. Kişinin hiç farkında olmadığı durumlarda kirli eller ile gözlerini ovuşturması virüsün kolaylıkla yayılabilmesine olanak sağlar.
Mikrobik göz nezlesi sorunu yaşayan kişilerde erken teşhis ve erken tedavi son derece büyük bir önem arz ediyor. Bunun en temel nedenleri ise elbette ki bir çeşit virüsün gözde bulunduğu mikrobik göz nezlesinin ilerleyen safhalarında çok daha büyük ve çok daha ciddi problemlerin yaşanması kaçınılmaz bir durumdur.
Göz nezlesini yakalanmak istemezsiniz bence çünkü gözleriniz fena derece sulanıyor ve kızarıyor. Özellikle kızlarda aynı makyaj malzemesi kullandıkları zaman da oluyor. Dikkat etmemiz gerekiyor.